28 карикатури в Пловдив представят свободата на словото

18:27, 03 май 16 / Култура 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 карикатури на белгийски и българския артисти бяха представени на официалното откриване на изложбата "Свобода на словото. Независимостта на медиите" в "Капана" в Пловдив.

"Можем да изкажем позицията си писмено или на глас, но понякога изразните средства не са достатъчни и тогава се ражда карикатурата", сподели консулът към Посолството на Кралство Белгия Марк Фиерманс. За втора година той организира изложбата и представя на хората разликата между темите, които вълнуват белгийските и българските артисти. Досега изображенията са представяни в София, а благодарение на проекта "Културни посолства в Капана", те гостуват в Града под тепетата.Откриването на изложбата не случайно съвпада с днешния световен ден на Свободата на пресата.



Петнайсетте белгийски рисунките са подбрани преди нещастните събития във Франция в редакцията на "Шарли Ебдо". "С изложбата целим да привлечем вниманието на хората към свободата на словото и те сами да тълкуват до какви граници стига тя", поясни Фиерманс.



Закачливите карикатури могат да бъдат видени всеки ден до 14 май от 16 до 20 часа в "Капана ул. Христо Дюкмеджиев 10 (офиса на Фондация Едно за Култура и Изкуства).



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама