Областният управител на Пловдив оспори решението за платените паркоместа

15:05, 04 май 16 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Здравко Димитров връща за ново обсъждане в Общинския съвет на Пловдив решението за паркиране на общински места срещу 15 лева на месец, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg

Съображенията на юристите на Димитров са, че в част от текстовете се констатира ограничаване и неясноти на общинските терени за местодомуване на МПС без поставяне на преместваем обект, като същите се свеждат само до съществуващи терени с одобрени от главния архитект схеми за поставяне на преместваеми обекти за местодомуване на леко МПС.

На следващо място без обосновка са въведени различни срокове на валидност на разрешението за ползване на място общинска собственост за поставяне на преместваем обект (5 години) и без поставяне на преместваем обект (3 години), което ги поставя в неравноправно положение.

В Наредбата се констатира и празнота, за това дали едни и същи лица могат да искат едновременно издаване на разрешение за ползване на място за преместваем обект за местодомуване на леко МПС и без поставяне на преместваем обект. От тук възниква и въпросът за разпределението на тази общински места при недостига им.

Общинският съвет в Пловдив трябва да преразгледа решението си в 14-дневен срок. Ако това не стане, то ще бъде оспорено по съдебен ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама