Хасковски мерцедес е най-старият автомобил на ретро ралито "Марица" в Пловдив

15:27, 06 май 16 / Любопитно 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Мерцедес 320 кабрио" с хасковски номер, произведен през 1936 г., е най-старият автомобил в международното ретро рали "Марица", което потегли в петък от площад "Централен" в Пловдив, novanews.bg цитирайки БГНЕС.

Ралито се провежда за шеста година на територията на три държави - България, Гърция и Турция. Организатор на състезанието е Пловдивския автомобилен ретро клуб. Сред общо 21 екипажа има представители на трите страни-участници, както и гости от Великобритания.

Маршрутът на ветераните е Пловдив, ГКПП "Капитан Андреево-Капъкуле", Одрин, Узункьопрю, Ипсала, ГКПП "Ипсала-Кипи”, а финалът ще е в Александруполис.



Ралито има три етапа. Първият е "за точна езда" и ще се състои днес от Пловдив до паркинга на село Клокотница. Вторият етап е "състезание за скорост" и ще се проведе по крайбрежната улица на Узункьопрю, където шофьорите ще покажат каква максимална скорост могат да развият, без да повредят автомобила си.

Финалът ще бъде засичан в края на спортната отсечка от 800 метра по подобие на "Формула 1" от двама съдии - българин и грък, под контрола на турски рефер.



В късния следобед колоната ще потегли за Александруполис, където ще се проведе третият етап "майсторско управление на автомобила по зададен лабиринт за прецизност и време", като финалът на ралито е непосредствено след това.



Преминаването по трасето на трите състезателни етапа е задължително за всички екипажи. Състезател, които не желае да претоварва автомобила си, може да премине втория и третия етап бавно и тържествено и без демонстративна скорост.

Част от програмата в първия ден е и откриването на частния музей с ретроавтомобили на бившия кмет на Хасково Георги Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама