Синът на убитото семейство в Пловдив остава в ареста

16:38, 26 май 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският Окръжен съд остави в ареста Венцислав Караджов, който бе арестуван след убийството на родителите му Цветан и Божурка, открити застреляни в дома им в кв. "Хр. Смирненски", предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Магистратите потвърдиха мярката, наложена от Районния съд на Караджов, който е обвинен за незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал детето си да стреля с пистолет. Прокуратурата твърди, че Караджов е давал на 15-годишния си син да стреля с един от пистолетите му - "Глок-17", в горите край село Дедево. Според обвинителите при разпита тийнейджърът е признал за поне десет такива случая, за което има и допълнителни свидетелски показания.

За това престъпление законът предвижда от 2 до 8 години затвор и глоба до 5 хил. лв.

Пред съдебния състав обвиняемият Караджов отрече да е извършил деянието, в което е обвинен. "Това дете не може да стреля с такъв калибър пистолет. Просто не може да го удържи. Искам по-лека мярка за неотклонение", заяви той пред съда.

"Детето не е стреляло само за удоволствие, а Караджов му е обяснявал, ако се стреля по човек, къде да се насочва стрелбата, за да бъдат причинени определени наранявания", заяви прокурорът. Защитата на Караджов пък твърди, че детето е било разпитано неправилно лично от директора на полицията Христо Разсолков, а показанията на свидетелите се разминават.

Съдът прецени, че ако Венцислав Караджов, който е служител от Икономическа полиция - Пловдив излезе на свобода, има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама