Автобус пропадна в дупка в Пловдив, обезопасиха я и затварят кръстовището за ремонт

13:47, 27 май 16 25 3519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автобус пропадна тази сутрин в дупка на кръстовището на булевард "Александър Стамболийски" и улица  "Стефан Стамболов", кметът на район „Южен“ Борислав Инчев съобщи, че са взети обезопасителни мерки. За Пловдив Topnovini.bg Инчев каза, че проблемът с кратера е дългогодишен, за последните 5 години през 4 месеца са се ипредприемали мерки, но с временен характер. "Работим съвместно с ВиК, защото отдолу има техен водопровод със спирателен кран. Според специалисти в дружеството той най-вероятно изпуска, водата подкопава пластовете и се получава пропадането", заяви Инчев.



Това, което са констатирали специалистите е, че носещата плоча върху самата шахта е амортизирана и трябва да бъде подменена. "Тя е вече подменена, бетонът е "зрял" 13 дни, но трябва още 8", категоричен е Инчев.

Проблемът се е появил тази сутрин отново след вчерашните обилни дъждове в Пловдив. Наложило се е екип на ВиК да  изпомпва водата, която която се е събрала в дупката.   



"Едновременно с това участъкът е обезопасен-поставени са конуси, сигнално-охранителна лента, пътни знаци и мигаща светлина, която предупреждава шофьорите, че има проблем.



Утре сутринта в 8.30 кръстовището ще бъде затворено и ще се въведе временна организация за движението на автобусите от градския транспорт. До края на деня ще се извършат необходимите действия и ще възстанови настилката, но без да се асфалтира. Причината е, че нито една трите асфалтови бази в околностите на Пловдив не работи, отделно от това от ВиК имат опасения, че може да има поддаване на стените на шахтата", допълни Инчев.



Проблемът ще бъде решен окончателно на 11 и 12 юни, когато кръстовището ще бъде затворено за голям ремонт. От районната администрация поемат ангажимента да фрезоват по 10 метра от всяко едно от платната за движение и да поставят поне 4 дъждоприемни шахти, за да се отстрани проблема за следващите 5 години.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама