Районна прокуратура-Първомай внесе обвинителен акт за телефонна измама за 575 760 лева

13:57, 27 май 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Първомай внесе в съда обвинителен акт за телефонна измама за 575 760  лева, извършена в гр. Първомай. На съд са предадени Албенко Методиев, на 35 г. от гр. Елин Пелин и Борислав Димитров, на 24 г. от гр. Горна Оряховица. Димитров е многократно осъждан за умишлени престъпления, сред които за кражба и измами. Методиев също е осъждан.

Припомняме, че случаят бе окачествен като най-крупната телефонна измама, правена в България. Както Пловдив Topnovini.bg писа, 80-годишна жена от Първомай получи обаждане на домашния си телефон, че внукът й се нуждае от пари за спешна операция след тежка катастрофа. Измамникът поискал 30 хил. лв., а бабата му казала, че разполага само с 500 лв., но в дома й има метална каса с пари.

След като дошъл на адреса, мъжът се опитал да отвори касата, за което възрастната жена му съдействала, като даже му дала ъглошлайф, с който да разреже метала. Дала му и торба, с която измамникът отнесъл 268 хил. евро и 18 хил. долара.

Извършителят на измамата беше задържан на главния път София-Варна в района на Велико Търново. Впоследствие е хванат и друг мъж, на когото е трябвало да бъдат предадени част от парите - около 170 000 евро.

По делото е установено, че общата стойност на имотната вреда е 575 760 лева, като 500 лева от тях са собственост на пострадалата Е.А., а останалите – 278 000 евро с равностойност 543 720 лева и 18 000 щатски долара с равностойност 31 530 лева са собственост на А.Я., собственик и управител на дружество със седалище в гр. Пловдив.

Разпитани в хода на досъдебното производство обв. Методиев се е признал за виновен, а обв. Димитров – не се е признал за виновен. Фактическата обстановка по делото се установява от разпити на свидетели, огледи на местопроизшествието, документи, веществени доказателства, експертизи и др.

Към момента обв. Албенко Методиев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а обв. Борислав Димитров – с „парична гаранция“.

Районен съд-Първомай е насрочил делото за месец юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама