Арменският посланик открива конференция в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"

09:47, 28 май 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Негово превъзходителство посланик Армен Сарксян, извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в Република България открива днес 12-та национална студентска научна конференция под надслов "Европейско културно-историческо наследство".

Събитието ще се проведе на 28 и 29 май, като откриването ще бъде днес от 10 часа в Къща "Верен Стамболян" в Стария град (ул. "Кирил Нектариев" № 15). Научният форум се организира от Студентски историко-археологически клуб "Проф. Велизар Велков" при Философско-исторически факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", с подкрепата на Катедра "История и археология", Студентски съвет при Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и ОИ "Старинен Пловдив".

Непосредствено след тържественото откриване ще бъдат наградени заслужили преподаватели, допринесли за създаването и развитието на СИАК "Проф. Велизар Велков". Организацията отбелязва своята 20-годишнина, затова и мероприятието ще мине под знака "20 години СИАК". По този случай бе организиран ученически конкурс за есе на тема: "Пловдив като част от историята и културата на Европа", победителите от който също ще бъдат наградени.

На конференцията ще бъдат изнесени доклади на студенти от 7 български и чуждестранни университети. Те ще представят своите проучвания в областта на историята, археологията, етнологията, културологията и изкуството, резултатите от които ще бъдат издадени в сборник.

Програмата на събитието предвижда и провеждането на Кръгла маса, под надслов: „Проблеми и предизвикателства пред историческото образование в българските университети". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама