Дискутират опазването на културните ценности в Пловдив

11:11, 28 май 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дискусия за опазването на културните ценности в Пловдив с участието на Стоян Панчев, Теодор Караколев и Весислав Илиев ще се проведе днес от 13 часа в "Икономическа библиотека".

"Държавната собственост на културните ценности не води до по-доброто им опазване, а до едно фалшиво успокоение сред хората, до едно оправдание, като ги оставим на някой друг. Примери за разрушени ценни сгради има десетки както за такива, собственост на държава, така и за такива, частна собственост" , заявява Теодор Караколев.

Опазването на културните ценности в Пловдив е актуална тема, особено след събарянето на тютюневия склад на ул. "Одрин" № 8

"В крайна сметка, най-сигурната гаранция за опазването на, например, даден сграда не е държавната ѝ собственост или строгите регулации, а знанието на нейния собственик, че тя е по-ценна от тухлите, с които е построена. Диалог винаги се води много по-лесно с частен собственик, отколкото с държавна институция, а именно призивите за одържавяване или строго регулиране е отказ от този диалог, хабене на ресурс и гражданска енергия и оправдание, че "сме направили каквото можем", допълва още Караколев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама