Фирма инвестира 25 000 евро за ремонт на училище за деца с увреден слух в Пловдив

14:29, 28 май 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 250 служители на TELUS International Europe от Пловдив и София ремонтираха пансиона и училищния двор на училището за деца с увреден слух "Проф. Д-р Стоян Белинов" в Пловдив, съобщиха от Общината.

Инвестицията от 25 000 евро и е направена чрез проекта "TELUS Ден на подкрепа", който е част от ежегодната глобална доброволческа кампания, в която хиляди служители от офисите на компанията по цял свят изразяват своя ангажимент да "дават там, където живеят".

В инициативата се включиха и зам.-кметът по образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество Стефан Стоянов и кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.



"Ние от Община Пловдив и най-вече децата от това училище сме трогнати от този жест. Аз лично не съм виждал по-мащабна социална кампания, направена от една компания, която да събере толкова голяма част от екипа си, това трябва да ви прави наистина горди. TELUS International Europe се разви изключително бързо през годините, превърна се в една от най-големите компании в страната и със сиугурност най-голямата в Пловдив, и въвежда тези добри светвни практики за социална отговорност", Стефан Стоянов.

Изданията на проекта през 2016 г. са посветени на една и съща кауза – подкрепа на хората със слухови проблеми в България. След ремонта училище "Проф. Д-р Стоян Белинов" в Пловдив през септември доброволците на компанията ще ремонтират и второто от трите специализирани училища за деца със слухови проблеми в страната, което се намира в София. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама