Стотици се стекоха за "Празника на розата" в Карлово

15:00, 28 май 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици жители и гости от страната и чужбина присъстваха на "Празника на розата" в Карлово.

Тържествата започнаха с пресъздаването на ритуал "розобер" в розовите масиви на карловския квартал Сушица. С много народни песни и хора, бе посрещната Царица на Розата 2016 Марина Свиленова. Гайдарски оркестър от град Калофер изпълняваше празнични мелодии, а фолклорни певчески колективи подканяха с песните си гостите.



С тържествена церемония миналогодишната Царица връчи короната на Царица на Розата 2016, която бе въведена от шествие на площад "20-ти юли", където кметът на Карлово Емил Кабаиванов й връчи преходната златна роза, изработена от двадесет и четири каратово злато, която се връчва на всички Царици от 1975 година.



Като част от празничната програма в Историческия музей на града бе демонстрирано розоварене и дегустация на продукти от маслодайна роза.

Празникът ще завърши с концерт на военен духов оркестър при 61-ва Стрямка механизирана бригада, модно ревю "Българска шевица", фолклорна плетеница с участието на Самодеен танцов състав при НЧ "Св. Св. Кирил и Методий 1914" Твърдица, концерт на финалистите от "Х Фактор" Християна Лоизу, Пламен и Иво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама