Пловдивчани трябва да знаят кои са културните ценности

15:34, 28 май 16 / Култура 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани трябва да има как да научават кои са културните ценности и паметници в града, бе тезата около която се обедини обсъждането за запазването на културното наследство, което се проведе днес в Града под тепетата.

Двайсетина граждани се събраха, за да изслушат тезите на Стоян Панчев, Теодор Караколев и Весислав Илиев, след което се състоя конструктивен дебат около проблемите на ценностната култура и начините за запазването на ценностите.



"Няма закон, който на 100 % да е изпълним и винаги има нарушения ето защо хората трябва да имат култура, която да ги кара да искат запазването на ценностите", заяви журналистът Теодор Караколев.

Самостоятелното желание на гражданите инициативността и подкрепата на творците ще спомогне за повишаването на отговорността, а не тежкото законодателство бе опорната точка на дискусията.

Присъстващите се обединиха около това, че са нужни граждански сдружения и конструктивен диалог за изчистване на административните тежести, за да може да се развива успешно културата, а не тя да бъде разрушавана чрез липса на внимание или в името на икономически интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама