Пловдивски скулптор открива изложба в хотел "Тримонциум"

21:54, 29 май 16 / Култура 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският скулптор Веселин Ламбрев открива изложба на 30 май в хотел "Рамада Тримонциум" в Пловдив.

Това е петата експозиция на твореца в рамките на изминалите десет месеца, една поредица от самостоятелни изложби, три от които в родният му град Пловдив. Две новите галерии стартираха със скулптурите на Веселин Ламбрев - в края на 2015г. галерия Signa и през 2016г. галерия Arsenal of art.

"Творбите на Ламбрев са свързани с изключително актуалния днес проблем в съотношението природа-цивилизация в екзистенциален и социален контекст. Един лаконичен, елегантен поливалентен минимализъм на скулптурната форма, която ни води умело и целенасочено към филосовското съдържание на творбата. Творбите му дават достатъчно ясна представа, за това какво донася творчеството на Веселин Ламбрев в съвременното изкуство", анализира творчеството му проф. Елка Бакалова, доктор по изкуствознание, изкуствовед, културолог и член-кореспондент на БАН.

Скулпторът е член на СБХ и Дружеството на пловдивските художници. Роден е на 6 март 1962 г. в Пловдив. Завършил е Средното художествено училище за приложни изкуство в Смолян със специалност "Металопластика". През 1989 г. завършва Академията за изящни изкуства в София при проф. Димитър Бойков, специалност "Скулптура".

Основател е на ателието по скулптура в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив

Участва в национални и общи изложби на СБХ и прави редица самостоятелни изложби в частни галерии в България, Франция, Финландия, Словакия, Австрия и др. Негови работи са притежание на колекционери в страната и чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама