Набират предложения за финансиране на книги на пловдивски автори

11:50, 23 юни 16 / Култура 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив набира предложения по Програмата за 2016 година за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.

Програмата е създадена по предложение на писателя Димитър Атанасов (1953 – 2014), като проектът може да бъде в област - художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (преиздаване на книга и други подобни издания).

Може да кандидатстват физически или юридически лица. Едно физическо лице или организация не може да кандидатства в една сесия с повече от един проект.

Кандидатът трябва да има адресна регистрация в Пловдив и да има завършен ръкопис, подготвен за печат.

Проектът, съдържащ попълнения формуляр, заедно с ръкописа и задължителните приложения, се изпраща в електронен вариант или в краен случай на хартиен носител в три екземпляра по пощата с обратна разписка на адрес: 4000 гр. Пловдив, Община Пловдив, пл. "Стефан Стамболов №1", (за дирекция "Култура и културно наследство"), или се предава лично в деловодството на Общината до 30 юли 2016 г. За спазването на срока е валидна датата на пощенското клеймо. Проектите трябва да включват пълен комплект документи.

Исканата сума от Община Пловдив не трябва да надвишава 3000 лева, независимо от общата стойност на проекта.

Резултатите от конкурса се обявяват на официална пресконференция, организирана от дирекция "Култура и културно наследство" на Община Пловдив и на интернет сайта на Община Пловдив в срок до 1 октомври 2016 г.

Председателят, както и съставът на Експертната комисия, които оценяват предложенията се определят със заповед на Кмета на Община Пловдив. Експертната комисия е от седем души. В нея се включват утвърдени писатели, литературни критици, историци, изкуствоведи и други изявени творци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама