Вежди Рашидов: Възродихме от саждите пловдивския дом на Мелпомена

21:10, 23 юни 16 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Преди три години този дом на Мелпомена беше целият в сажди. Когато видях изгорелия театър, гледката беше много трагична. Минаха трима министри на културата, но нищо не се промени", каза министърат на културата Вежди Рашидов днес в Пловдив, където откри заедно с премиера Бойко Борисов обновената сграда на Драматичния театър.

По думите му още след връщането на ГЕРБ на власт министър- председателят, като видял какво представлява изгорелият театър, бил категоричен, че е невъзможно нещата да останат така. Същото било и в Перник, където в продължение на 8 години местната власт в лицето на БСП не направила нищо за възстановяването на тамошния театър.

Рашидов припомни, че правителството е дало дума да възроди Драмата в Пловдив и е изпълнило обещанието си. "Всичко беше изгоряло, сега всичко е ново. Освен парите, които ни отпуснаха премиерът и финансовият министър, и ние от Министерството на културата помогнахме за озвучителна техника, намерихме малко пари и за изолация. Това е един знаков за България театър в един от най-красивите градове", допълни министърът на културата.

Рашидов каза още, че ще помага на кмета Иван Тотев и за "Пловдив 2019" със съдействието и на председателят на парламентарната комисия по култура и медии Славчо Атанасов. "Радвам се, че пловдивчани имат един прекрасен театър, те го заслужават", завърши министърът на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама