2 години затвор за рецидивист, опитал да подкупи пловдивски полицаи с 10 лева

13:51, 24 юни 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд осъди Огнян Ангелов на 2 години лишаване от свобода и глоба  в размер на 200 лв.Той е признат за виновен в това, че на 11.06.2016 г. в гр. Пловдив е дал подкуп – парична сума от 10 лв. на полицейски органи, за да не извършат действия по служба. Признат е за виновен и в това, че е управлявал МПС – лек автомобил „Рено Меган” с концентрация на алкохол в кръвта 1,77промила.

Подсъдимият Ангелов има многобройни осъждания, част от които е търпял ефективно в затворнически заведения, като само преди шест месеца бил освободен от Затвора поради изтърпяване на наказание „лишаване от свобода.

Вечерта на 11.06.2016 г. Огнян Ангелов употребил алкохол, след което, независимо че не притежавал свидетелство за управление на МПС потеглил с лекия автомобил „Рено Меган”. Полицейски органи забелязали автомобила, управляван от подсъдимия, да се движи пред тях с ниска скорост, а подсъдимият от своя страна като видял полицейския автомобил, спрял на тротоара. Това накарало полицейските служители да се върнали обратно, за да извършат проверка на водача.

Подсъдимият представил на полицейските служители личната си карта и свидетелство за регистрация на МПС, като изрично обяснил, че не притежавал свидетелство за правоуправление. При това полицаите установили забавения му говор и това че подсъдимия силно миришел на алкохол. Разпоредили му да слезе от колата, за да бъде тестван. Той обаче отказал, при което свидетеля Георгиев му казал, че ще следва да му състави акт за установяване на административно нарушение. В този момент подсъдимият Ангелов хвърлил банкнота с номинал 10 лв. на задната седалка на полицейския автомобил. Полицейските служители незабавно откарали подсъдимия в V РУП на МВР Пловдив.

 Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама