Започва седмицата на занаятите в Етнографския музей в Пловдив

06:48, 27 юни 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За десета поредна година в двора на Регионален етнографски музей – Пловдив днес ще бъде открита традиционната среща на майстори от цялата страна. Тази година десетото издание на Седмицата на занаятите ще се проведе от 27 юни до 3 юли 2016 г. В нея ще се включат и майстори от съседна Сърбия.

В духа на добрата традиция майстори от цялата страна ще демонстрират своя майсторлък в занаята. Ще се съберат повече от 40 майстори от различни видове занаяти – иконописци, ножари, оръжейници, медникари, бижутери, майстори на музикални инструменти, тъкачки, дървостругари, дърворезбари, плъсти, кукли, рисувана коприна, рисувани яйца, стъклопис, майсторки на кене, плетиво и везба и др.

Туристите и гостите на музея могат да видят демонстрации на различни занаяти, както и да усетят магията сами да измайсторят нещо под вещото око на майстора. По стар български обичай през цялата седмица ще има музика и танци, ще се вият кръшни хора между чимширите в двора, ще има изненади, с които да запомните идването си при нас.

 Всеки желаещ би могъл да се потопи в духа на отдавна отминалото време всеки ден от 9.00 до 18.00 часа в двора на музея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама