38 души са загинали при тежки катастрофи в Пловдивско от началото на годината

17:00, 24 юли 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
38 души са загинали при тежки катастрофи в Пловдивско от началото на годината. Това каза инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив, цитиран от Радио „Фокус“ - Пловдив. По думите му статистиката сочи, че за този период тежко ранените са 704. Според Ботьо Гиргинов през летния сезон се увеличава броят на тежките катастрофи по вина на водачите. 

„Най-чести фактори за произшествия с травматизъм са отнемане на предимство, несъобразена скорост, неспазване на дистанция, както и отнемане на предимство на пешеходец на пешеходна пътека“, каза още Ботьо Гиргинов.

 По думите му от началото на летния сезон (1 юни) на територията на областта са станали 197 тежки пътни произшествия с 15 загинали и 252 ранени. Увеличили са се и произшествията с пешеходци.

Най-често участници в пътнотранспортни произшествия с травматизъм са във възрастовата граница между 18 и 24 години. Говорител на КАТ „Път на полиция“ – Пловдив обясни, че съвместно със служителите от сектор „Пътна полиция“ при връчване на свидетелствата за правоуправление на новите водачи се показват кадри с най-честите причини за катастрофи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама