Еlectric Orpheus в Пловдив подготвя силна електронна програма

18:51, 24 юли 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивалът Electric Orpheus, който  ще се проведе между 12-ти и 14-ти август в сърцето на град Пловдив, включва в богатата си програма изключително интересна електронна част с актуални артисти от световната и българска сцена. Гостите на фестивала са от различни точки на земното кълбо и се събират в града под тепетата за тридневен празник на изкуството. 

Артистичната електронна програма предлага стилово разнообразие, което в комбинация с различните, прецизно подбрани градски локации, гарантира динамично фестивално преживяване от обедните часове до късна вечер в три поредни дни.

Акцентите в електронната програма са много и разнообразни, а на първо място разбира се е хедлайнера на фестивала Peaches, която от 20 години създава непродражаема електроника, а наскоро един от корифеите в жанра, Жан Мишел Жар й посвети специално парче в последния си албум. Peaches ще е на главната фестивална сцена в неделя, на 14 август.

Следващото силно открояващо се име е Aérea Negrot от Венецуел, от Белгия гостуват Brussels Pony Club и топ продуцентът DkA. Друг интересен акцент в програмата на фестивала идва от сцената в Лондон -  артистичната, скандална и необуздана Gaff-E.

Electric Orpheus не може да подмине и Берлин - една от най-горещите в света електронни сцени. spAceLex, продуцент от берлинския лейбъл Mond Musik и съосновател на Frisbee Records, чиято музика заема широк спектър от космическо диско и синт-уейв до lo-fi поп, ще направи диджей сет, а заедно с Andrea Noce от Италия ще представят общия си електронен проект на живо. От Берлин се включват и бурните дами Snow (Snövit Hedstierna) и Purita D, които ще ни залеят с подобаваща доза хаус и техно. Също от Берлин пристига и André Pahl, известен с наговите Сафари миксове - необятни пътувания през забравени пустини е далечни галактики.

От Хамбург, Германия пристига и електронния дует на живо Fumus & Nebula, от Осака, Япония гостува Mori Ra.

Българското участие в електронна програма на фестивала ще бъде не по-малко вълнуващо. На сцената ще излезнат Emil Doesn’t Drive и Clipper, част от DJ тройката Disco Comrades, Aki Vanderlay, както и електронно-акустичното дуо на Тодор Жичков и Александър Бийтенберг, част от българския лейбъл Big Banda.

Българската техно сцена пък ще бъде представена от експерименталното техно-визуално дуо RoboKnob, които залагат на безкомпромисно електронно звучене на живо с машини. RoboKnob ще участват също с два акта, които представят работата им: проектът Triac и чистото дуо. Тях ще видим в два последователни дни, петък и събота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама