САЩ разчита на ВМЗ-Сопот за оръжия срещу Ислямска държава

21:26, 26 юли 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„САЩ разчита на качествените боеприпаси, които България произвежда“, заяви полк. Мойзес Гутиерес, ръководител проект към Програмата за закупуване на нестандартно оборудване и амуниции, по време на среща във „ВМЗ-Сопот“ с делегация, включваща представители на два от водещите американски партньори на оръжейницата, както и на Пентагона и американската Програма за закупуване на нестандартно оборудване и амуниции.

По думите на пол.Мойзес  боеприпасите, поризвеждани от „ВМЗ-Сопот“ са изключително важни за провежданите мисии в Афганистан и Ирак, както и в борбата срещу Ислямска държава. Той допълни, че за американското правителство партньорството с България е от ключово значение.

Делегацията е на посещение в предприятието за обсъждане на възможности за разширяване на партньорството си с ВМЗ.

„За ВМЗ е чест да приеме посещение на толкова високо ниво и в такъв разширен състав, както от своите традиционни търговски партньори, така и от високопоставени служители на Пентагона. Това е оценка за нашата работа и показва не само значимостта на оръжейницата за тези партньори, но и перспективите за бъдещо развитие на сътрудничеството ни“, посочи изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот д-р инж. Иван Гецов.

Партньорството на ВМЗ-Сопот с американските Chemring и Orbital АТК е дългогодишно. Двете фирми изпълняват поръчки за американското правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама