Корнелия Нинова и Георги Гергов с най-много номинации от конференциите в област Пловдив

14:45, 27 юли 16 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и Георги Гергов, лидер на социалистите в област Пловдив, са представителите на БСП с най-много номинации за кандидат-президент от преминалите конференции в област Пловдив.

Според социалистите БСП има капацитета да излъчи кандидатпрезидентска двойка, в разговори с другите леви и патриотични формации. "Имаме самочувствието на водеща опозиционна сила и последните действия на ръководството на партията го доказват", е общото мнение, изказано по време на конференциите.

След преминалото общопартийно допитване в областта, в което 76.5% от гласувалите заявиха, че БСП трябва да се яви на изборите в широка коалиция с други партии и организации, а 87.5% категорично изразиха подкрепа за взаимодействие с партиите от коалицията "БСП лява България", логични са номинациите на личностите, с висок авторитет в редиците на БСП, коментират социалистите.

В хода на кампанията бяха обсъждани много имена, част от тях на безпартийни, но доказали във времето своята ярка гражданска позиция личности като проф. Андрей Пантев.

Номинация имат бившият министър-председател на България Жан Виденов, ген. Богомил Бонев, проф. Благовест Сендов. Високо доверие в качествата на евродепутата Илияна Йотова и омбудсмана Мая Манолова гласуват социалистите в повечето общини на област Пловдив.

Структурите номинираха също и Костадин Паскалев, Красимир Янков, Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, проф. Румен Гечев и обичания от всички българи проф. Стефан Данаилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама