Георги Гергов иска изграждане на морски клон на Панаира с новото дялово разпределение

19:12, 27 юли 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да изгради изложбен център на 10 хиляди квадратни метра в центъра на Варна със съдействието на общината на морската столица иска Георги Гергов. Това съобщи бизнесменът и областен лидер на БСП, цитиран от Под тепето.

Припомняме, че днес Община Варна получи 29 процента от дружеството, а за Община Пловдив остана малко над 20 процента. Решението с прехвърляне на държавен дял от панаира на варненската община има една цел- да са намери изход от казуса с огромния терен в центъра на морския град, известен като Дупката, който пустее от години. Той е собственост на Георги Гергов, като до този момент той имаше забрана за строителство там заради археологията в имота. Намеренията му сега са да изгради съвместно с общината морски клон на пловдивския панаир, който да приема различни тематични изложения през лятото и да привлича вниманието на туристите в града и района.

„Все още не съм запознат детайлно с решението на правителството, за да го коментирам.  Но от четири години преговаряме с Варна за изложбен център на 10 хиляди квадрата. Не можехме да се разберем до този момент. Но сега можем да тръгнем по този път. Теренът ще остане към актива на Пловдивския панаир, като по този начин той ще стане мобилен“, коментира мажоритарният собственик в дружеството „Пълдин туривест“ Георги Гергов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама