До края на август всичко по транспортния проект на Пловдив трябва да проработи

13:54, 28 юли 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипът по управление на транспортния проект на Пловдив е подписал двустранен протокол за всички дейности, които трябва да бъдат извършени до края на август, съобщи кметът Иван Тотев.

Той направи коментара по повод няколкото поредни питания на общински съветници от различни групи по повод неработещата електронна система за таксуване в градския транспорт и проблемите, които създават "умните" светофари.

Припомняме, че интелигентната система за управление на градския транспорт и на трафика в града все още не работи, независимо че на няколко пъти бе анонсиран стартът й - от 1 април, от 1 юни и т.н.

Фиаското стана повод за многобройни критики от страна на гражданите на Пловдив и на политическите опоненти на Тотев. "Транспортният проект стана пример за това как не трябва да се прави и изпълнява обществената поръчка, за това как неефективно се влагат европейски средства", категоричен е общинският съветник от БСП Ангел Иванов.

От "Съюз за Пловдив" отново отправиха питане към кмета по чия вина и защо се бави по-доброто регулиране на трафика и въвеждането на електронната система за управление на градския транспорт. Двете обществени поръчки са на обща стойност над 26 млн. лв., припомня Дани Каназирева.

"До края на август в рамките на дадените от Министерството на регионалното развитие и благоустройството предписания всичко трябва да приключи по най-добрия начин и системата да започне да функционира. Ако не се спазят тези срокове, ще преценим какви да са последващите ни действия", заяви Тотев.

Според кмета всичко в подписаното споразумение ще бъде изпълнено. В противен случай трябва да се мине през съд, но Общината не искала съдебни дела, докато не се убеди, че всички други методи са изчерпани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама