Пловдивският полицай, обвинен за убийството на родителите си, остава в ареста

16:29, 29 юли 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският Окръжен съд остави в ареста Венцислав Караджов, който бе арестуван след убийството на родителите му Цветан и Божурка, открити застреляни в дома им в кв. "Хр. Смирненски". Това е поредното обжалване на мярката, днес мотивът на защитничката на Караджов адвокат Зоя Тошкова беше, че няма доказателства той е извършител на престъплението, в което е обвинен.

Срещу 45-годишния Венцислав Караджов е повдигнато обвинение, че на 15 май 2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил родителите си, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел. Според прокуратурата има доказателствата по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

Основен мотив за престъплението са имотни спорове и неразбирателство между сина и родителите.

За извършеното престъпление се предвижда лишаване от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме, че първоначално Караджов беше задържан и обвинен за незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал детето си да стреля с пистолет. След огромен брой разпити на синът му също е повдигнато обвинение. Съпругата на Караджов Каля беше освободена след като беше задържана за кратко.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама