Обновен стадион развива футбола в Куклен (снимки)

13:31, 28 авг 16 / Спорт 25 844 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градският стадион в Куклен е ремонтиран основно и започна да приема срещите от В група, съобщиха от Община Куклен.

Наложителният ремонт се случи, за да се осигури място, на което да се провеждат домакинските срещи, след като футболният отбор на града „Атлетик” влезе в третия ешалон на родния шампионат.



„Стадионът се нуждаеше от сериозен ремонт, защото през годините в него не са правени инвестиции”, заяви кметът на Куклен Мария Белчева.

Община Куклен отпусна 30 хиляди лева. С тях изцяло са обновени санитарните възли, бани и тоалетни, поставена е и изолация.



„За щастие се отзоваха и дарители, които се включиха в останалите довършителни дейности като монтирането на парапети, преградни съоръжения и нови седалки за зрителите. Община Куклен съдейства и с техника за почистване на стадиона и терена и сега той има приличен и приветлив вид”, заяви още Мария Белчева.

Тя поясни, че за Община Куклен е изключително важно развитието на спорта, тъй като един от основните проблеми за подрастващите е обездвижването.



На стадиона вече се състоя първата футболна среща. Освен мъжкия отбор, стадионът ще се използва и от детските тимове в Куклен.

„За нас е важно децата да спортуват и да се реализират в местния отбор, тоест да се създаде една школа, която да захранва мъжкия отбор с кадри”, заяви още кметът на града.

За  възстановяването на стадиона сили обединиха много граждани, които помогнаха с доброволен труд. Сред тях има и бивши спортисти.



„Общите усилия за обновяването на стадиона са пример, който показа как институции, граждани и бизнес могат да се обединят, за да направят нещо хубаво”, каза кметът на община Куклен Мария Белчева.

Надеждата на местната управа е хората да пазят общинския стадион от вандалски прояви, защото той се използва от децата на града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама