Километрични задръствания се образуват в района на Бачково

17:10, 28 авг 16 25 1315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Километрични задръствания се образуват по пътя Асеновград-Смолян, в района на Бачково, съобщава гражданин пътуващ по трасето, цитиран от Радио "Фокус" - Пловдив.

По думите му, колоната от автомобили е много дълга и продължава да расте. Дежурният в Областно пътно управление – Пловдив коментира, че причина за затруднения трафик по пътя Асеновград-Смолян са ремонтните дейности и многобройните пътуващи, които се прибират по родните си места преди началото на работната седмица.

Дежурният припомни, че всички водачи на моторни превозни средства могат да се придвижат по-бързо и с по-малко нерви по пътя Кричим-Девин. Ремонти има при км 32, км 33 и км 39 по пътя Асеновград-Смолян. Тунелът при км 33 е затворен за движение и в двете посоки, като трафикът се пренасочва по обходен път. При тунелите на км 33 и км 39 движението се спира през нощта, като на всеки два часа има пропускане по 10 минути. Трафикът в съоръжението се извършва двупосочно само в едната лента и се регулира от светофарна уредба. Този вид ремонтни дейности по трасето трябва да приключи до средата на месец септември. При км 28 по пътя Асеновград - Смолян е въведено движение в една лента заради укрепване на свлачища. Движението в района се контролира със светофарна уредба, като дейностите са със срок до 20-ти октомври.

Дежурният призова водачите да се движат внимателно и със съобразена скорост, да изчакват търпеливо изтеглянето на колоната от автомобили, както и да обръщат внимание на поставената пътна сигнализация.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама