Комисия решава дали отвaрят "Иван Вазов" в района на изгорелите тютюневи складове

12:28, 29 авг 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Междуведомствената комисия от експерти трябва да вземе решение до края на деня дали може да бъде възстановено частично движението по северния тротоар на ул. "Иван Вазов" в района на изгорелите тютюневи складове", заяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев.

В петък от прокуратурата са уведомили Общината, че са приключили със следствените работи и експертите могат да работят на място.

"От днес назначената комисия, която се оглавява от главния архитект на район "Централен" Васил Василев и включва представители от Националния институт по паметниците, трябва да започне работа и в най-кратки срокове да излезе с предписания за укрепване на кострукцията. Собствениците ще имат 14-дневен срок за изпълнение", поясни Тотев.

"В случай, че собствениците на изгорелите тютюневи складове не изпълнят предписанията, може да се стигне до извършването на тези дейности от Общината, но това е свързано с продължителни процедури и последващо възстановяване на разходите. Не ми се иска да минаваме към тази хипотеза", заяви Тотев като припомни казуса със срутения склад на улица "Одрин" 8.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама