Обвиняват пловдивски шофьор за побой на пътя заради отнето предимство

17:13, 29 авг 16 25 709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство обвиняем с инициали Иван Я., на 47 г. от гр. Пловдив, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди .

На 26 август 2016 г. в гр. Пловдив обвиняемият е шофирал лек автомобил, марка „Пежо 306“. На кръстовището на бул. „Освобождение“ и ул. „Пеньо Пенев“ е възникнало спречкване между него и 60-годишен водач на лек автомобил, марка „Рено Лагуна“. Поводът бил отнето предимство при преминаване на намиращо се наблизо кръгово кръстовище. При светване на червен сигнал на светофара на кръстовището на бул. „Освобождение“ и ул. „Пеньо Пенев“ побойникът слязъл от колата и отишъл до шофьора на лекия автомобил „Рено Лагуна“, който бил спрял успоредно на него. Обвиняемият  отправил обиди към 60-годишния водач и му нанесъл удар с юмрук в лицето, за което бил подаден сигнал в полицията.

Агресивният пловдивчанин е задържан в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура- Пловдив ще приключи бързото производство в законния 7-дневен срок и ще внесе обвинителен акт в съда.  

За последните десет дни Районна прокуратура-Пловдив е внесла в съда три бързи производства за хулиганство на пътя, като в два от случаите са постановени осъдителни присъди спрямо извършителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама