Затварят кръстовището до Баня „Старинна“ в Пловдив

06:46, 23 сеп 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес и утре, 24.09-събота, се затваря кръстовището на бул. "Цар Борис III Обединител" и  бул. "Шести септември" с пропускане на движението по десните завои от бул. "Шести септември" към бул. "Цар Борис III Обединител".

ОП "Организация и контрол на транспорта“ уведомява, че временната   организация по безопасност на движението се въвежда заради демонтажа на участъци от нефункциониращата въздушна тролейбусна контактна мрежа.

Припомняме, че кметът на пловдивския район "Централен" Георги Стаменов издаде четири заповеди за отстраняване на контактната тролейбусна мрежа . Става въпрос за участъци, където жиците са особено опасни и застрашават здравето и живота на хората - на бул. "Васил Априлов" (в участъка от ул. "Ген. Д. Николаев" до бул. "Шести септември"), на кръстовището на "Чифте баня", по бул. "Цар Борис III Обединител", на Сточна гара и в района на Централна гара".

Контактната мрежа остана в града, независимо че отдавна няма тролейбусен транспорт. Жиците са собственост на обявеното в несъстоятелност дружество на Ангел Батаклиев, с когото Общината води нескончаеми дела. През годините имаше няколко инцидента с паднали жици, като при един от тях загина жена, при други бяха ранени хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама