Връчиха отличието „Почетен гражданин на Пловдив” на Димитър Георгиев

17:53, 24 сеп 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова връчи отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на инж. Димитър Георгиев, с което той бе удостоен с решение № 361 взето с протокол №14 от 02.08.2016г. Отличието бе връчено по време на премиерата на постановката „Анна Каренина“ в Драматичен театър Пловдив, с която официално бе закрито тазгодшнишното юбилейно 20-то издание на „Сцена на кръстопът“. 

“За мен е огромна чест да Ви връча това отличие, този празник се случва благодарение на хора като Вас, които неизмено допринасят за културата на град Пловдив. Виждам, че на всички плакати и афиши изписват, че сте главен спонсор. Позволете ми да не харесам тази дума, а да използвам нашата си дума спомоществовател, която носи духа и магията, енергията и кипежа на Възраждането. В днешните нелеки времена дал Господ общественици, но възрожденци малко. Моето скромно „ДА“, с което подкрепих и аз, и моите колеги в Общинския съвет предложението за обявяването Ви за почетен гражданин на град Пловдив, е една малка форма на нашата признателност за всичко, което правите за културата на Пловдив. Бъдете здрав, бъдете все така успешен, целеустремен и приятел на културата“, каза в своето слово председателят Савина Петкова. След това тя прочете решението, с което Георгиев е удостоен със званието „Почетен гражданин на град Пловдив” и му връчи отличието – знак с герба на града придружен със символна лента с цветовете на знамето на Пловдив.

Инж. Георгиев сподели, че е радостен от полученото признание. „Благодаря много за признанието. Искам да допълня, че парите, които съм давал в подкрепа на културата през годините, са една добра инвестиция. Нека все повече хора с възможности да дават пари за културата, призова инж. Георгиев в своето слово. След церемонията започна и постановката “Анна Каренина“, представена пред пловдивската публика от театър „София“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама