Съдът отстрани от длъжност кмета на Перущица Ради Минчев

15:02, 26 сеп 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Настоящото дело е христоматиен пример как едни държавни органи с лека ръка дават пари, а други да не казвам как ги харчат. Общо взето, от общото много е взето”, с тези думи съдия Христо Симидчиев мотивира решението за отстраняване от длъжност на кмета на Перущица Ради Минчев.

„Винаги съм работил за обществеността. В момента всичко е поставено на карта, защото сроковете за изпълнението на всички европроекти , по които работи Община Перущица изтичат”, каза в последните си думи Минчев преди да изслуша решението на съда.

Според магистратите обвиняемият може да повлияе на свидетелите и да създаде или укрие документи от значение по делото, като по този начин попречи на обективното изясняване на обстоятелствата по него.

Припомняме, че  Пловдивският апелативен съд измени мярката за неотклонение взета по отношение на обвиняемите Ради Минчев, Павлин Статев и Илияна Павлова от „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ в „ГАРАНЦИЯ“ в размер на по 10 000 лв. за всеки от тях. Минчев е обвинен във вземане и фалшифициране на документ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама