Отстраненият от длъжност главен архитект на Пловдив иска на работа

06:51, 27 сеп 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Румен Русе срещу определението на Окръжния съд за отстраняването му от заеманата от него длъжност „Главен архитект“ на Община Пловдив.

Отстраняването е поискано с оглед събраните към момента доказателства, включително прогласяването на нищожността на строителното разрешение за имота на ул. „Одрин” № 8 в гр. Пловдив и продължаващото разследване за съществуващи корупционни практики, свързани с издаване на строителни разрешения и промяна на подробните устройствени планове.

Припомняме, че спрямо арх. Русев е повдигнато обвинение, че  извършвайки редица нарушения на 8 пъти е допуснал осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство.

На 19.09.2016 год. Пловдивският окръжен съд прецени, че от събраните по делото доказателства може да се направи извод за наличието на обективни данни, че изпълнявайки служебните си задължения, в рамките на предприетото спрямо него наказателно преследване, Румен Русев може да окаже въздействие върху свидетели, както и да създаде пречки при събиране на необходимите писмени доказателства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама