Министър Бъчварова: За България няма конкретна заплаха от терористични атаки

18:08, 27 сеп 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма конкретна заплаха от терористични атаки в страната, нямаме сигнали нито от нашите, нито от чуждите служби за евентуална опасност – заяви на летище „Пловдив“ вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, цитирана от Радио Пловдив. 

Тя изтъкна, че МВР следи по-общата информация и от партньорските служби, за да се ориентира  в ситуацията и в съседните страни за евентуална опасност от тероризъм.

Министър Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов присъстваха на демонстрационно учение по противодействие на тероризма в реално време. 15 ранени, сред които двама полицаи и 13 цивилни, предвиждаше сценарият, според който терорист откри стрелба и взриви раница на летище „Пловдив“. 

Той бе обезвреден от полицията, но двамата му сподвижници се барикадираха в сграда на близко военно поделение. След атака от баретите от отряда за борба с тероризма въоръжените мъже бяха обезвредени. В учението взеха участие пожарникари, медици, военни и полицаи – общо 300 души, които действаха в обща координация, създадена от единен щаб.

Министър Бъчварова и главният секретар Костов дадоха добра оценка на учението и отчетоха като по-слабо звено само комуникацията с медиите, за да не създават те с информациите си паника сред населението. Учението беше в реално време, започна в 10 ч. на летището и приключи в 14 във военното поделение пред погледите на 30-ина журналисти от Пловдив и София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама