Напрежение сред пловдивските шофьори на таксита заради размера на данъка

06:34, 29 сеп 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки таксиметрови шофьори ще присъстват на сесията на общинския съвет в Пловдив, на която ще се вземе решение за размера на данъка, който ще плащат.

От това решение зависи съдбата на целия бранш, но явно никой не се съобразява с нас, заяви  Диян Станев от Асоциацията на таксиметровите водачи, цитиран от Радио Пловдив.

В асоциацията членуват около 700 човека от бранша. Нямаме никаква представа какъв ще бъде този данък и дали ще е 300 или 1000 лева, отбеляза Станев.

Вече изтича срокът, в който общинските съвети трябва да определят размерът на въпросния нов данък за такситата, а плащането му за следващата година ще бъде авансово до края на тази. Депутатите решиха минималната стойност да е 300 , а максималната – 1000 лева.

Първоначално бе внесено предложение за минималния размер в Пловдив, но се очаква то да бъде увеличено по време на заседанието. Пепа Деведжиева от комисията по транспорт в местния парламент не отрече, че има и ново работно предложение за значително по-висок налог от 850 лева, съобразно размерите и икономическото състояние  на града.

Точната сума, която ще трябва плащат такситата в Пловдив, ще стане ясна след дебатите утре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама