Общински съветник от БСП-Пловдив: Трябва да дадем нови 36 хил.лв. за „Колодрума“

06:36, 29 сеп 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от БСП-Пловдив Иван Петков задава 5 въпроса на кмета на града Иван Тотев във връзка с многофункционална спортна зала „Колодрум”, чието изграждане започна през 2008 година.

„За съжаление, въпреки бляскавото откриване, проблемите там не приключиха. В средата на месец юли 2016 година общината прави нова обществена поръчка за осветление на стойност 250 хил.лв., изпратена до дъщерното дружество на фирмата, построила залата – „Главболгарстрой”, а в края на август новото осветление бе тествано по време на контрола на младежкия национален отбор по волейбол. За съжаление, въпреки направените допълнителни разходи, преди дни се оказа, че Пловдив губи домакинството на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година. Причината е, че пратениците на Европейската волейболна конфедерация са категорични, че заради лошото осветление залата не е подходяща за волейбол“, казва Петков.

„Днес, на тази сесия, вие ни предлагате да дадем нови 36 хил.лв.  за система против натрупване на лед и сняг на покрива, която не е била предвидена в първоначалния проект“, възмущава се червеният съветник .

Неговите конкретни въпроси са свързани с  точната сума, изразходвана за построяването и довършителните работи на залата, кой е контролирал и приел извършения от „Главболгарстрой” ремонт на осветлението през 2016 г. и дали е платена цялата сума от 250 хил.лв.

Петков пита още ще продължи ли общината да възлага обществените поръчки за строителство и ремонти основно на „Главболгарстрой”, при положение, че явно не се справят добре с поставените задачи и          има ли община Пловдив договор с федерацията по волейбол за провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година . 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама