Пожар изпепели хотелски комплекс в Бачково

06:53, 30 сеп 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голям пожар избухнал в хотелски комплекс "Мегдана" в с. Бачково. Сигналът е подаден в 16.03ч. с първоначалната информация, че се е запалил кухненски блок в ресторанта към известната като "къща за гости" туристическа дестинация, обясни говорителят на Областната противопожарна служба Цвятко Дешев, цитиран от Радио Пловдив. 

Първоначално са реагирали три екипа на пожарната от Асеновград, но огънят неудържимо е плъзнал по етажите, заради което на помощ са повикани три специализирани машини от Пловдив. Няма пострадали хора, тъй като по това време комплексът е бил без посетители. 

Към момента пожарът е овладян и се дозагасяват само остатъчни огнища, разказа и началникът на аварийната служба в Асеновград  Величко Бришимов. Напълно е унищожен ресторанта, силно са засегнати също трите етажа и покрива на хотелския комплекс, общата площ на огнището е 220 квадратни метра.  

Изгорели са и две малки постройки, близо до основната сграда. Информациите за евакуация на хора са неверни, категорично заяви говорителят на пожарната Цвятко Дешев. 

Три екипа са дежурили през цялата нощ, за да не се допусне ново разпалване на тлеещите въглени, съобщи и шефът на службата в Асеновград Величко Бришимов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама