Част от болниците в Пловдив работят с пръстовите отпечатъци, не се очакват опашки

14:36, 17 окт 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В две от големите здравни заведения в Пловдив-УМБАЛ "Св.Георги" и МБАЛ "Св. Пантелеймон" има монтирани над 100 устройства за пръстов отпечатък.  Управителите на болниците са категорични, че четците няма да забявят обслужването на пациенти. Регистрацията отнема по-малко от минута, като се въвежда име, ЕГН и телефон по желание, на който да идва информация за всяка извършена манипулация.

"Не се очакват опашки, защото при сегашната система няма разлика от четците на лични карти, които ние вече използваме. Има поставени над 80 идетнификатора на регистратурата, в Спешния сектор и във всяка клиника. При постъпване на пациенти извън работното време на регистратурата те ще идентифицират в съотвената клиника", каза изпълнителният директор на УМБАЛ "Св.Георги" професор Карен Джамбазов. Той е категоричен, че всяко ново въведение има период на адаптация. Според него, до 20 октомври, когато системата трябва да заработи ще се изчистят всички съществуващи проблеми.  

Джамбазов припомни, че при пръстовата идентификация няма регистрация по спешност и ще се оказа медицинска помощ. "Ако пациентът не е в състояние, чекирането ще бъде направено от негов близък или придружител", уточни директорът на пловдивската УМБАЛ "Св.Георги".

Пациентите на здравното заведение одобряват системата. "Мисля че е редно да има подобни мерки, въпреки че в началото бях против системата", каза Петя Дойчева. Според Иванка Маркова чрез нея ще се избегне корупцията. 

В общинската болница "Св.Пантелеймон" има общо 10 идентификатора, ще се закупят още 2. "Устройствата работят повече от месец. Новите, които ще купим, са с цел да се избегнат опашките. В пиковите часове, които са между 10 и 12, ще работят и те. Идентификаторите ще се дублират с другите, пред които има повече хора", каза директорът на болницата Петко Недев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама