Жители на пловдивското село Труд блокират Карловско шосе

09:08, 20 окт 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес от 17.30 часа ще се проведе гражданско шествие през Карловско шосе под надслов "Жителите на Труд желаят преустановяване на дейността или преместване на инсталацията за производство на толпо и еектроенергия от биомаса далеч от землището на селото".

"Поради това, че сме многократно лъгани, че дейността на централата ще се извършва без шум и миризми (вкл. серен диоксид и азотен окис), което за съжаление не се случва, населението няма да спре да протестира до постигане на крайната цел - ЗАКРИВАНЕ или ПРЕМЕСТВАНЕ на централата далеч от село Труд", казват хората от инициативния комитет.

Те са категорични, че се планират редица граждански шествия. "Ние считаме, че мястото на подобни инсталации не е в задните дворове на хората защото те не са безвредни за здравето (базирано на не една лекарска констатация), излъчват неприятни миризми и не са безшумни както се твърди. За пореден път заявяваме, че всички тези фактори пречат и сериозно увреждат качеството на живот в селото", заявяват хората.

"Фирмата собственик многократно е уведомявана и по телефона и чрез писмо, че трови въздухът на селото. Реакция няма“, възмутени са хората 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама