Обвиненият за изнасилване и убийството на възрастна жена в Първенец остава в ареста

11:41, 20 окт 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд потвърди решението на окръжен съд-Пловдив за "задържане под стража" на Васил Петров.  Той е обвинен за извършено през 2009 година жестоко убийство. В село Първенец е намерана изнасилена и убита 85-годишната Диана Андонова. Усилената работа на разследващите, многобройните разпити и огледи водят до задънена улица. През годините случаят не е затворен, но извършителят не е открит. Петров е бил задържан 7 години след първия случай след сигнал за блудство с 87-годишна жена също от село Първенец от началото на месец септември тази година.

За първото престъпление според Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Защитничката на подсъдимия Елена Матева поиска смяна на жестомимичния преводач Христина Гъркова и назначаване на повторна психологична експертиза на подсъдимия. Магистратите отхвърлиха искането, въпреки че според Матева има много многобройни документи пред години от ТЕЛК, с които се удостоверява, че Петров има психологични проблеми. "Той не разбира в какво е обвинен и защо е в ареста, не разбира и официални жестомимичен език, затова поискахме смяна на преводача", каза адвокат Матева. Според нея има много несъответствия в събраните от полиция улики, тя има обяснение и за съвпаденията на биологичния материал от двете престъпления, но каза, че ще го коментира само в залата. "Предната мярка беше насрочена на 13 часа, а мен ме информираха за 14 часа. Той беше 1 час без адвокат, но го защитават защото за мен Петров е невинен", допълни Матева."Не можем да бъдем нетолерантни към различните, защото доколкото съществува едно общество, много е важно как се отнасяме към тях", катеторична е юристката.

Припомняме, че Петров се признава за виновен само за второто изнасилване на 87-годишната жена. Поради подробности от интимент характер делото се гледа при закрити врата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама