Колекционери и нумизмати от цяла Европа се събират в Пловдив

10:41, 21 окт 16 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колекционерството – хоби, култура, инвестиции“ е мотото на Панаира на колекционерите, който започва днес в Пловдив. Проявата е уникална за България с идеята да покаже развитието на едно хоби в дейност, която е сериозен бизнес и същевременно обогатява  познанието с интересни факти от областта на науката и културата.

6-ото издание на БУЛКОЛЕКТО извежда изложението на международната сцена. Очаква се то да бъде посетено от колекционери от  балканските страни, Германия, Русия, Полша и Чехия. Тази година се разширява и периметърът на представяните сбирки. Освен основните направления – филателия и нумизматика, се добавят и предмети, показващи постиженията на индустриалния графичен дизайн. 

За първи път НА БУЛКОЛЕКТО гостува клуб „Хоби, който ще покаже любопитни колекции, като „ Историята на кибритените етикети“, „Най-редките опаковки на ножчета за бръснене“, „ Най-старите бутилки за кока-кола“ и „ Красотата на филателните медали“. Предвидено е и представяне на сбирката  „Златните пощенски марки на света от 19.век”, започваща с първата марка на Англия от 1840 г. – собственост на известния български филателист Спас Панчев.

Ще се проведе национален конкурс за филателен експонат  и валидиране на пощенска карта, пощенски марки и блокове. На БУЛКОЛЕКТО 2016  се представят над 20 колекционери. Те показват  богатите си филателни, нумизматични и антикварни сбирки.

Колекционерите имат възможност да представят и допълват своите сбирки, посетителите – да се запознаят с интересни факти от различни области на науката и изкуството, а ценителите – да правят инвестиции в предмети, чиято стойност нараства с времето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама