Кучета лечители и ловци на наркотици се борят за Световната киноложка купа в Пловдив

07:48, 22 окт 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кучета, които могат да лекуват и да откриват наркотици,  са сред претендентите за Световната киноложка купа 2016. Това съобщиха от  Българския републикански киноложки съюз (БРКС), организатор на престижното състезание съвместно със Световния киноложко-ловен спортен алианс. Надпреварата ще се състои днес  в Международен панаир Пловдив.

Конкуренцията ще бъде  доста оспорвана, ще има представители на няколко много интересни породи, заявиха от  БРКС. Ще участва  йоркширски териер, който е първият  наш световен шампион в породата.

Нейната разновидност – бивер йоркширски териер, е една от изненадите на финалите за Купата. Миниатюрните кучета с тегло 2-3 килограма притежават уникални качества. Клинично е доказано, че помагат на хората срещу депресия, стрес, инфекции и  вируси. Могат да облекчават  дихателни алергии, тъй като козината им по структура е много сходна с човешката коса. Всичко това ги прави предпочитани за  така наречената „куче терапия“.

В програмата на състезанието са включени конкурси за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче (за деца до 12-годишна възраст), млад хендлер. Ще бъде представена спортна програма по фризби фристайл от Дария Иванцова. Тя е европейска шампионка в четири дисциплини и донесе първата за България титла в  спортове с кучета. Всички желаещи могат да получат оценки за породност на своите домашни любимци.

Финалите за Световната киноложка купа ще започнат с дефиле на участниците от 11.00 ч. в палата 8, а награждаването на шампионите е от  14.30 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама