Бедните пловдивчани не искат хранителни помощи, само 1 от Столипиново е взел пакетите

15:11, 25 окт 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нулев интерес към раздаването на хранителни помощи от допълнителния транш на програмата, изпълнявана от БЧК. Само 1 човек от общо 2 500 пловдивчани, които имат право, се е явил в пункта на червения кръст в Столипиново да си вземе пакета с храните, научи Пловдив Topnovini.bg. Раздаването се извършва по списъците с допълнителните групи правоимащи лица, което е едно от обясненията за изключително слабия интерес.



В момента се раздават продуктите, които са останали от втория транш, приключил преди месец. Тогава 84 процента от хората са си взели пакетите. По програмата, изпълнявана от БЧК е предвидено допълнителният транш да бъде предназначен за хора в тежко социално положение, които са получавали еднократни помощи.



"Сега съм в пункта на район "Централен" и не е дошъл нито един човек, а по списък трябва да дадем помощи на 144 души", заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева. Тя уточни, че търсят всякакви начини да информират правоимащите и дори доброволци посещават адресите им и оставят писмени съобщения. Една от причините според Георгиева е, че социално слабите не са наясно в какви групи попадат.

"Право на хранителни пакети има лица, които са получили еднократни помощи. Те обаче нямат очаквания, че ще продължат да бъдат подпомагани. За разлика от основната целева група, която получава енергийни помощи и знае, че има съпъстващи програми за подкрепа", допълни директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.



Хранителните пакети съдържат грах, гювеч, ориз, булгур, зрял фасул, пчелен мед, месна и рибна консерва, лютеница, доматено пюре, бисквити и 1 килограм вафли.



Ако помощите не бъдат получени от правоимащите ще бъдат раздадени на лица от социалните институции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама