След поредния инцидент започват огледи на цялата тролейбусна мрежа в Пловдив

14:00, 26 окт 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районните кметове започват огледи на тролейбусната мрежа в Пловдив, за да изготвят експертизи относно състоянието й. Това съобщи  след поредния случай на паднали контактни жици в града, този път на бул. „Санкт Петербург“ кметът Иван Тотев, цитиран от Дарик радио-Пловдив. Заради аварията движението по северното платно на булеварда – от колелото при SPS до ул. „Лев Толстой“, е спряно.

„Не сме изненадани. Пловдив няма нужда от такава опасна инфраструктура. Откакто съм кмет, се боря с това. Нашето желание е да премахнем компрометираната мрежа веднага, но това не може да се случи, заради непрекъснатите жалби, които подава срещу демонтажа Ангел Батаклиев. За съжаление, сме поставени пред ситуация, в която можем да премахнем жици едва тогава, когато те паднат“, коментира градоначалникът.

Припомням, че 30 километра опасна неизползваема тролейбусна мрежа на възлови кръстовища и булеварди в Централната градска част на Пловдив беше демонтирана.

Контактната мрежа беше собственост на бившия мажоритарен собственик на обявеното в несъстоятелност дружество „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев. Община Пловдив ще иска да й бъдат възстановени сумите за демонтажа на жиците.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама