Фризьорка от Пазарджик с опит за рекорд на Гинес

08:07, 04 дек 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една българска коафьорка - Ваня Иванова от Пазарджик, ще атакува Гинес. Тя ще направи опит да подобри рекорда за "Най-много вдигнати коси за 8 часа". В рамките на тези 8 часа Ваня трябва да направи 305 официални прически, което означава, че на глава се падат минута и 30 секунди. Това ще се случи тази неделя. 

За обикновения човек да „вдигаш” коси цели 8 часа нонстоп, с пределна съсредоточеност, с издръжливост, на която може да завиди всеки бегач на дълги разстояния, с невероятна дисциплина и всичко това – под стресовите камери, фотообективи и десетки вперени погледи в теб… сигурно е кауза пердута. Но Ваня вече 6 години се готви за своя ден. Защото точно преди 6 години фризьорката прочита статия за постижението от 319 прически на рускинята Анна Михайлова, направени за 12 часа. И решава, че един ден ще „бутне” рекорда на рускинята. Който впоследствие се оказва лъжлив, но… това е друга тема. Така една мечта, подплатена през годините с тренировка на психиката, с изграждане на сръчности и професионален опит, е напът да стане реалност.

Мястото на зрелищното събитие, което ще се проведе на 4 декември от 8 часа сутринта, е спортната зала "Васил Левски" в Пазарджик. Там Ваня, екипът й от 15 души и над 120 момичета и жени доброволки ще се опитат да превърнат една мечта и много труд и амбиция в нещо измеримо и значимо.

„Знам, че го мога, защото имам бързината, защото се оказа, че мисля правилно”, заяви Ваня Иванова.

„Получавайки инструкциите от Гинес, разбрах, че на 90% всичко, което си представях и за което си задавах въпроси, се оказва вярно. Трябва да съм благодарна на Анна Михайлова, защото благодарение на нейната лъжа аз съм станала наистина много бърза!”, казва още фризьорката от Пазарджик.

Тя не се притеснява за възможностите си и твърди, че по-скоро Гинес трябва да се притеснява от нея. Признава, че събитието е мащабно, че сама няма как да се справи, затова е благодарна за подкрепата на собственика на „Кристиан оф рома” Елена Кристиано, която я е подкрепила в начинанието. 

„Тук не става въпрос лично за мен, а това събитие всъщност показва каква нация сме – дали сме задружни, дали можем да работим в екип.”, казва още коафьорката. 

За Ваня това е нейната Олимпиада. Олимпиада с 3500 фиби и лак, в която нито един кичур не трябва да виси! И ако има една секунда разминаване, Гинес ще я отхвърли. Таймери, съдии, снимане под специфичен ъгъл… в неделя всичко ще бъде важно. Най-важното обаче е да я подкрепим – така както направиха многобройните ученички от Икономическия техникум в Пазарджик, чиито коси ще бъдат оформени в кок, и всички останали доброволки. 

А Ваня също ще подкрепи един спортист - Георги Огнянов, който е получил тежка травма в гръбначния стълб и за когото ще бъдат средствата от изготвения от нея и екипа й Календар за 2017 година. Както се случва през последните 5 години, опитът й да счупи рекорда ще бъде съчетан с благотворителността. Той ще се продава благотворително на самото събитие на 4 декември.

Претендентката за Гинес се гордее със своя дядо, който е възпитал у нея тази желязна дисциплина. Вярва в себе си и силите си и очаква още по-сериозна подкрепа от всички, които в неделя ще дойдат в спортна зала "Васил Левски". Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама