Пловдивските таксиджии плашат с протест, искат намаляване на данъка

15:34, 08 дек 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от пловдивските таксиметрови шофьори заплашиха на днешната сесия на общинския съвет с протести ако данъкът за таксиметровите услуги не бъде намален. Припомняме, че в края на месец септември общинските съветници приеха годишният данък да бъде 750 лева. Шофьорите днес поискаха той да бъде намален на 500 лева. "Не е възможно да бъде променян след 30 септември", каза заместник-кметът по транспорт на Пловдив Златин Велев.

На днешната сесия на Пловдивския общински съвет беше прието решение за по-бързо получаване на общинско разрешително. Три дни след подаване на документите таксиметровите шофьори ще имат издаден документ, който им позволят да работят. Таксата за издаване се увеличава от 8 лева на 34 лева.

"Това обаче само един проблемите, които са много. Точно затова започваме борба-къде легално и къде не. Ще станем като Ал Кайда. Започваме с протести така че пловдивчани да не се сърдят", каза Георги Ряпов от Националната асоциация за защита на таксиметровите водачи. "Когато става дума за пари и ножът е опрял до кокала няма как да не се обединим. Ще излезем хиляда коли, те 300 не успяха да ни оправят преди време, когато стачкувахме, а сега…", заяви Мариян Киров.

В кулоарите на общинския съвет шофьорите и заместник-кметът влезнаха в словесна битка. Преди това обаче таксиджииите успяха да поставят много въпроси, един от който дали ще може данъкът да се разсрочва . "Няма ограничение. Искате да работите 1 месец-плащате данък за 1 месец.  Нормално като за първа година да може да се разсрочва. Всеки от шофьорите може да заяви колко иска да работи-примерно 3, 5 или друг брой месеци. След което в месеците, които не работи , може да събере сумата и да заплати останала част от данъка", уточни зам.-кметът на Пловдив Златин Велев.

Георги Ряпов беше категоричен, че протести на таксиметрови шофьори има днес във Варна, утре и в Бургас също заради висок данък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама