МУ-Пловдив купи от Община Пловдив имот за 1 мил.лв

16:28, 08 дек 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицинският университет вече е собственик на терена и сградите на бившата бърза помощ, която се помещаваше на улица "Любен Каравелов". Днес кметът Иван Тотев и ректора на учебното заведение подписаха договор за покупко-продажба. Според него срещу 1 милион лева университетът закупува 3 нови сгради в района заедно с прилежащото пространството или близо 2 декара имот. Припомняме, че самата постройката, в която се помещаваше бърза помощ беше дарена преди време от администрацията на учебното заведение.  

Днешното споразумение е за продажбата на пространството от 1600 кв. м. около нея, както и за трите сгради, намиращи се там. "На това място ще бъде построен нов учебен корпус със застроена площ около 5000 кв. м., където ще бъдат настанени теоретичните катедри, които в момента са в старата сграда на ХЕИ, която университетът ползва под наем", каза доц. Костянев.

Професор Костянев изрази надежда за продължаване на съвместното сътрудничество, още повече че е поставена амбициозната задача всички университети в града в партньорство с Общината да успееят да изградим мощен център за върхови технологии, което ще е голям успех за Пловдив и университетската наука.

Предстои да стартира изработването на идеен, технически проект и количествено-стойностна сметка. Плановете са в близките две години новата сграда да е факт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама