Внасят обвинителния акт стрещу жената, поръчала убийствата на роднините си заради наследство

14:46, 10 яну 17 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 66-годишната Иванка Ройкова от с. Брани поле за общо 7 престъпления, извършени в периода 12.02.2016 г. – 18.03.2016 г. Тя е предадена на съд за това, че умишлено е подбуждала двама мъже, единият от които служител под прикритие, първо да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо Ройков, а впоследствие – да убият, както него, така и още петима от членовете на неговото семейство, сред които и две деца на 8 и 15 години.

Престъпленията са извършени от обвиняемата с користна цел, като тя се надявала, след реализирането им, да придобие голяма част от наследството на баща си, който починал в САЩ.

Обещаното от обвиняемата на подбужданите от нея потенциални извършители възнаграждение било 10 % от паричните средства, които се ще придобие по сметки в САЩ и които, според собствените й изчисления, възлизали на 3-4 млн. долара.

Припомняме, че Иванка Ройкова беше задържана, след като предала на служителя под прикритие сумата от 3 000 лв. „капаро” за извършване на деянията, към които го подбуждала. С определение на съда, спрямо обвиняемата е била взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7 000 лв., а с постановление на наблюдаващия прокурор й е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за престъпленията, в които Иванка Р. е обвинена, е лишаване от свобода от една до шест години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама