ДСБ-Пловдив: Потвърдиха нередности около транспортния проект

12:33, 11 яну 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДСБ Пловдив сигнализираха институциите в София, които отговарят за финансиране на транспортния проект в града под тепатата. Днес е пристигнал и отговор. 

"В резултат на нашето питане, органът, който е финансирал транспортния проект, твърди, че проектът е изпълнен в срок, но признава: 1. При първата проверка, която е проведена (в началото на 2016), системата за електронно таксуване и таблата по спирките не са работили по предназначение. 2. След направена проверка от м. юни не се констатира никакъв напредък по отстраняване на проблемите, освен че фирмата изпълнител е била уведомена за проблема. 3. Управляващият Орган потвърждава, че и след м. август не е направено достатъчно за цялостното функциониране на системата. 4. УО планира да извърши проверка през м. декември. Ние нямаме никаква информация за тази проверка, общината не е уведомила обществеността", обесняват в специална декларация от ДСБ-Пловдив.

От ръководството на партията припомнят и са категорични, че Община Пловдив е ощетила пловдивчани, като е разплатила сумата от почти 8 200 000 лв. за транспортния проект без фирмата изпълнител да си е свършила работата (в нарушение на договора). Според ДСБ Общината си е вързала ръцете като е подписала документи за свършена работа, и сега не може да иска неустойки от фирмата изпълнител в размер на близо 82 000 лв. на ден (общо почти 5 000 000 лв.).

"След този отговор на институциите в София, ние питаме ръководството на община Пловдив: Минала ли е проверка през м. декември от Управляващия Орган във връзка с неработещите табла по спирките и системата за електронно таксуване? Защо обществеността не е била осведомена за тази проверка, ако е имала такава? Кой ще понесе отговорност за окончателното плащане от почти 8 200 000 лв.? Кой ще понесе отговорност за непотърсените неустойки в размер на 81 541 на ден (общо почти 5 000 000 лв.)", се казва още в декларацията. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама