ПП "Зелените" настояват за отстраняване на Иван Тотев от кметското място в Пловдив

14:14, 12 яну 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Инициативната група “Да спасим пловдивските паркове” и представители на Зелените в Пловдив повече от две години сигнализираме всички институции и съдилища за множеството нарушения и нередности около проекта за нов зоопарк, но едва сега тази информация даде повод за ефективни действия от правоохранителните органи. След като повече от шест месеца пловдивската прокуратура игнорираше сигналите ни за изграждане на незаконна зоологическа градина в парк „Отдих и култура“, беше крайно време за повдигане на обвинение за престъпление по служба срещу кмета на Община Пловдив Иван Тотев. Софийска градска прокуратура предприе действия по факти, отдавна известни на гражданската общност в града, неразделна част от чиито борби и каузи сме още от края на 2014 г", се казва в декларация на ПП "Зелените".

"Длъжни сме да подчертаем, че пловдивски граждански групи и заинтересовани неправителствени организации от цялата страна водят множество дела освен за зоопарка и срещу незаконните действия на Община Пловдив и РИОСВ – Пловдив по проектирането и екологичната оценка на Втория гребен канал, чието евентуално изграждане ще доведе отсичане на нови 4000 дървета в защитени зони по Натура 2000", казва още в становището на природозащитниците.

Според тх Иван Тотев най-накрая е привлечен под отговорност заради погрешните си управленски решения, вероятно прикриващи корупционни интереси и със сигурност демонстриращи липсата на визия за развитието на Пловдив и грижа за благосъстоянието и добрата урбанистична среда за гражданите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама