Отец Храч Мурадян ще раздава храна на бедните с д-р Невен Енчев

07:37, 13 яну 17 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна инициатива „Топъл обяд“ на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан днес ще получи подкрепата на отец Храч Мурадян от Арменската апостолическа църква „Сурп Кеворк“ в Пловдив. Свещеникът ще раздава топла храна пред входа на болница „Медлайн“ на ул. „Филип Македонски“ 37 заедно с председателя на ордена д-р Невен Енчев точно от 11,30 ч. От хуманитарната организация припомниха на хората, които идват,  да си носят съдове, в които да им се сложи храната.

„Приех с огромно удоволствие поканата на здравния мениджър, който поднови акцията в най-мразовитите дни на годината, в който огромен брой хора имат нужда от съпричастност, заяви духовникът. - Арменската общност наскоро отбеляза своята Коледа и по традиция за големия християнски празник се полагат грижи за бедни, болни и изпаднали в беда. Освен това кампанията се провежда в навечерието на 14 януари, когато се чества Нова година според Юлианския календар.“

Кампания „Топъл обяд“ бе възстановена на големия християнски празник Йордановден с курбан за здравето на майката на д-р Енчев – Йорданка и в памет на баща му Йордан. Идеята ни е да покажем на хората в затруднено материално положение – че не са забравени и че има заможни граждани, които са обърнати към техните нужди и са загрижени за оцеляването им, заяви д-р Енчев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама