Има готов проект за нов храм в Пловдив-„Свети Йоан Кръстител”

15:03, 13 яну 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готов е идейният проект на най-новия храм в Пловдивска област, който ще се изгражда по инициатива на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Визията на бъдещата църква бе одобрена на последното заседание на Управителния съвет на хуманитарната организация и ще бъде подложен на обществено обсъждане, защото сградата ще бъде знакова за региона съобщи председателят д-р Невен Енчев пред духовния водач на Арменската апостолическа църква „Сурп Кеворк“ в Пловдив отец Храч Мурадян.

Свещеникът бе гост на пловдивския предприемач и заедно с него участва в раздаването на храната в инициативата на ордена „Топъл обяд“, която се провежда всеки петък от почти 3 години. Църквата „Свети Йоан Кръстител” прилича на храма на цар Соломон в Йерусалим, отбеляза отец Мурадян.

"Винаги подкрепям благородните жестове като този, защото в Библията е казано, че с помощта към бедните на практика изпълняваме своя дълг към Бога, не като му даваме десятък, а като съпричастност  за страдащите и нуждаещите си", заяви отец Мурадян. 

Благотворителна инициатива „Топъл обяд“  бе подновена от Ордена на Хоспиталиерите на Йордановден. Тя стартира пред 3 години и до момента бе подкрепена от редица известни личности у нас и по света. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама